Eidskog Naturbarnehage

Om oss

Vi holder til på

vestmarka

Vi er en liten, intim privat barnehage, organisert som ett samvirkeforetak, som ligger idyllisk til på vakre Vestmarka i Eidskog kommune. Personalet består av 3 damer og 2 menn. Alle har pedagogisk utdanning og mange års erfaring i jobb med barn og unge.

 

Vi har god boltreplass i lokalene vi leier av Eidskog Montessoriskole. Vi har sjøer, tjern og skogen like ved og elva Buåa renner forbi uteområdet vårt. Vi har egen kjøkkenhage, stort lekeområde, hønsehus med hønsegård til våre søte dverg kochin høns. Vi ruger frem egne kyllinger som barna blir engasjerte fra første stund, og følger opp med å fôre og kose med dyrene.

 

I nærområdet har vi flere gapahuker vi benytter oss av i tillegg til en egen camp med lavvo og naturlekeplass for de yngste barna.

Pedagogikk inspirert av

Montesorri

Vi bruker naturen som arena for lek og læring, og vår pedagogikk bygger på Maria Montessori sin filosofi. Vi ønsker å skape turglede og uteglede, og at barna skal oppleve mestring etter hvert som de utforsker naturen og får prøve seg motorisk og praktisk. Barna får tilgang og opplæring i bruk av verktøy som sag, hammer, spikkekniver, måleutstyr ol. Vi lager leker og utstyr selv med barna, og elsker å se mestringsfølelsen til barna!

 

Barnegruppa deles i to: Ekorngruppe (ca 1-2 åringer) og Bjørnegruppa (ca 2-6 år). Gruppene endrer seg etter barnas utvikling og alder. Dette gjør vi for lettere å tilrettelegge det pedagogiske opplegget og for at barna skal finne Montessorimateriell ifht sin utvikling. Det tilbys både ekte jaktturer og vi har vært med på slakt som en del av vårt pedagogiske opplegg. Vi ønsker at barna skal få en forståelse for hvor maten kommer fra og naturens livssyklus. Se bildegalleri for mer om hva barna får oppleve.

Tett samarbeid med

foreldrene

Siden vi er en liten barnehage har vi naturlig veldig tett og godt samarbeid med foreldre/familie til barnet. Vi setter trygghet høyest av alt, og i tillegg til daglig kontakt med foreldre tilbyr vi flere planlagte, mer formelle utviklingssamtaler og foreldremøter i løpet av året.

 

Vi bruker kommunikasjonskanalen MyKid med foreldre som gir foreldre oppdatert informasjon om dagen i dag, månedsplaner, nyhetsbrev, fortløpende informasjon og andre relevante beskjeder. Her legges det også ut MASSE bilder av barna i hverdagen som foreldre selv kan styre over ved å printe ut, dele med andre familiemedlemmer eller hva de måtte ønske.

welcome to our

What you get

Vi er ute flere timer hver dag og har flere turdager i uka. Barna har med seg egen sekk hjemmefra med kald eller varm drikke og de får utfolde og undre seg over naturens mysterier sammen med voksne som ser dem. Montessoripedagogikken som ligger i bunnen lærer barna å utvikle selvstendighet ved å bli tatt på alvor, respektert og oppmuntret til å bli trygge på seg selv.

Alle barn sett og hørt. Barna får være med og medvirke sin egen hverdag gjennom tett dialog og gode møter med oss voksne. Som ett verktøy for dette har vi «ukens hjertebarn» hvor hvert barn får være i sentrum og får økt medbestemmelse.

Høsten 2017 startet vi opp forsknings,- og utviklingsprosjektet «Kultur for læring» i regi av Fylkesmannen i Hedmark. Vår barnehage jobber med gjenkjennelse av tall, former og bokstaver. Dette gjør vi med både montessorimateriell, spill, egenprodusert materiell, sang/musikk/regler, gjennom lek og hverdagsaktiviteter. Eidskog Naturbarnehage har drevet siden oppstart 18. August 2014.

Vi tilbyr:

 • Egen kjøkkenhage.
 • Vi tilbereder og serverer tre fullverdige måltider hver dag.
 • Varm lunsj hver dag, variert meny etter Helsedirektoratets anbefalinger.
 • Hjemmebakte brød
 • Ved dokumentert allergi tilbys selvfølgelig tilrettelagte måltider.
 • Kun 2 planleggingsdager i året.
 • Åpent fra kl. 06:45-17:15.
 • Turnusplasser.
 • Høns i barnehagen
 • Personalet består av utdannede barnehagelærere og fagarbeidere med lang ansiennitet.
 • Menn i barnehagen.
 • Foreldreeid, reell påvirkningskraft.
 • Musikk og friluftsliv er en stor del av hverdagen.
 • Unike turopplevelser som for eksempel jaktturer og fisketurer.
 • Flott beliggenhet med mange spennende tursteder i nærområdet
 • Unike turopplevelser som for eksempel jaktturer og fisketurer.
 • Flott beliggenhet med mange spennende tursteder i nærområdet
 • Egen naturlekeplass.
 • Egen camp med lavvo som har vedovn inne og egenlagde lekeapparater.
 • Humor, omsorg, læring og faglighet hånd i hånd.
 • Egne didaktiske opplegg.
 • Svømmeopplæring for førskolebarna.
 • Montessoritilnærmet arbeidsmåte og filosofi.
 • Sosiale arrangement som sommerfest og julemarked.

Ta gjerne kontakt på telefon 917 79 010 eller e-post styrer@eidskognaturbarnehage.no eller se litt av hverdagen vår på facebookgruppa vår

Vi jobber i

barnehagen

Anders

Melsom

Daglig leder

Opprinnelig bygutt, født og oppvokst midt i Oslo, men med et stort ønske om å bli bygdegutt. Flyttet til Eidskogen i voksen alder, med samboer og tre barn. Utdannet barnehagelærer, og startet i ENB 2019. Jobber som styrer/pedagogisk leder. Grunnkurs i Montessori for førskolebarn. Anders er utstyrt med ett godt humør, engasjement og liker å kaste seg ut i nye utfordringer.

Toini Johnsen Møllerbråten

Pedagogisk leder

Født, oppvokst, bosatt og jobber på Vestmarka! Ekte Vestmarkapatriot. Gift, to døtre, en bonussønn og ett bonusbarnebarn. Utdannet barnehagelærer siden 2001 med fordypning i organisasjon, ledelse og læring. Har videreutdanning i veiledning, ledelse og læring og grunnkurs Montessori for førskolebarn. Har vært ansatt i ENB siden oppstart i 2014 og har ellers erfaring fra jobb og kurs i diverse barnehager siden 90-tallet. I jobben som pedagogisk leder setter Toini pris på å kunne bruke naturen som læringsarena, skape ting sammen med barna og å være i utvikling.
Ole Viggo Møllerbråten

Barne – og ungdomsarbeider

Født og oppvokst på Magnor, gift og bor på Vestmarka. Har en voksen sønn, ett barnebarn og to bonusdøtre. Utdannet barne,- og ungdomsarbeider, og mange års erfaring fra arbeid med barn og unge i fra blant annet barnehage, skole, SFO og barneverninstitusjoner. Ansatt i ENB siden oppstart i 2014. Kjent for sitt smittende gode humør og løsningsorienterte vesen. I jobben brenner han for friluftsliv, bruk av musikk sammen med barna og gode samtaler. Sosial kar som lett får kontakt med barn og voksne.
Mia Solvang Bergerseter

Pedagogisk leder 

Adoptert fra Sør-Korea, og vokst opp på Hokkåsen sammen med to brødre, mor og far. Utdannet barnehagelærer med fordypning i natur og bevegelse. Jobbet i ENB siden 2018 og bosatt på Kongsvinger med samboer og to barn. Mia er et utpreget ordensmenneske med et eksepsjonelt godt humør og sier aldri nei. Mia liker å utforske det naturen og friluftslivet har å by på sammen med barna, og syns også det er givende å drive med praktiske ting som snekring og formingsaktiviteter.

Anette

Kristiansen

Barne – og ungdomsarbeider

Født og oppvokst i Charlottenberg, og bosatt på Bjørnstadmoen med samboer og to barn. Utdannet barne,- og ungdomsarbeider fra Karlstad, og  jobbet i ENB siden 2018. Anette setter stor pris på tiden vi bruker med barna ute, enten på tur eller å være ute i barnehagen. Det er så mye morsomt å undre seg over med barna der ute!  Ellers er musikk og sang Anettes hjerte nær, og hun trives ekstra når hun kan lese en bok eller to med barna.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Skroll til toppen